10-12-2018 19:52:25

Styrk din viden og få fagligt indblik med IDAs on-demand webinarer. Mange af IDAs arrangementer er optaget, så du kan se dem, når det passer dig. Alle on-demand webinarer er gratis.

On Demand Fremtidsteknologi Citizen science: grænsefladen mellem menneskelig og kunstig intelligens
Hvordan bidrager 200.000 mennesker fra hele verden gennem computerspil og menneskelig intuition til løsningen af problemer i alt fra kvantefysik ti hjerneforskning til hvordan optimale teams skal sammensættes i industrien?

Hvad er forskellen på menneskelig og kunstig intelligens (AI)? Hvilke slags opgaver er vi mennesker stadig bedre til end AI? Kan vi bruge computerspil til at lade ganske almindelige mennesker hjælpe til med at løse komplekse forsknings- eller udviklingsopgaver? Kan man identificere, hvilke menneskelige egenskaber der skal bruges til at løse en given udfordring optimalt, og er det nogen gange bedre ikke at være god til opgaven? Kan spil bruges til at undersøge hvordan vi mennesker samarbejder og kan de erstatte konventionelle personlighedstests og skabe mere velfungerende teams? 

Gå ikke glip af Jacob Shersons banebrydende talk om, hvordan de i www.scienceathome.org præsenterer komplekse forskningsudfordringer i form af konkrete computerspil udviklet på Aarhus Universeitet. Foreløbigt har mere end 200.000 mennesker fra hele verden bidraget til at løse problemerne i alt fra kvantefysik til hjerneforskning vha deres menneskelige intuition. De mange spillere uden formel forskningstræning har for nyligt bevist, at mennesker kan løse selv meget komplekse forskningsudfordringer relateret til udviklingen af en fremtidig supercomputer – kvantecomputeren -  langt mere effektivt end de bedste computeralgoritmer.

Lige nu studerer et tværfagligt hold af fysikere, økonomer, psykologer, hjerneforskere og dataloger denne enorme kilde af menneskelig kompleks problemløsning for at opnå ny indsigt ,i hvordan den menneskelige hjerne fungerer og hvordan næste generation af kunstig intelligens kunne se ud.

Jacob Sherson, Aarhus Universitet

Lektor Jacob Sherson fra Aarhus Universitet har udviklet ’Science at Home’ der er hot topic verden over, og hans måde at kombinere menneskelig intuition med computerregnekraft er revolutionerende. Han har debatteret AI i EU-kommissionen og er i år kåret som Danmarks bedste forskningsformidler  

Se også
Andre har også set disse videoer

Bitcoins ruller: Hvordan virker de, hvad kan teknologien, hvordan er økonomien

Hvordan virker bitcoin-teknologien? Hvordan virker økonomien under bitcoins? Og hvad kan blockchain ellers bruges til?

Mind the health tracker you wear

Se Nicola Dragonis indlæg på Driving IT 2015.

Intelligence-of-Things

Om ganske få år vil mere end 50 milliarder ting være forbundet gennem internettet.

Fremtidens Digitale Virksomhed

Fremtidens digitale virksomhed er også titlen på et projekt, som Industriens Fond støtter med det formål at hjælpe virksomheder i gang med digitalisering og industri 4.0.


Deltag i debatten

luk
close