14-12-2018 20:50:34

Styrk din viden og få fagligt indblik med IDAs on-demand webinarer. Mange af IDAs arrangementer er optaget, så du kan se dem, når det passer dig. Alle on-demand webinarer er gratis.

On Demand Fremtidsteknologi Fremtidsupdate #1: Selfie droner, robotter og selvkørende biler.
Gæst i studiet er Henrik Christensen, Ph.D., Dr. Techn. h.c., KUKA Chair of Robotics, Executive Director, Institute for Robotics and Intelligent Machines, Georgia Tech og emnet er selvkørende bilers teknologi.

Det går ekstremt hurtigt i den teknologiske verden nu: Der kommer hele tiden nyheder – og mange af dem er overraskende - om robotter, kunstig intelligens, selvkørende biler, internet of things og DNA-sekventering. Hvis man ikke er vågen, så risikerer man at blive ”disruptet”.

Der er behov for at formidle den teknologiske fremtid vha. eksperter og der er brug for at diskutere teknologien. Medlemmerne af netværket IDA Fremtidsteknologi er de nærmeste til at være med.

I studiet vil være Rolf Ask Clausen fra Ingeniørforeningen – sammen med en eller flere gæster.

Fremtidsupdate 26/1
På programmet denne dag vil være korte og spændende nyheder om teknologi.

Blandt andet kigger vi på en slags selfie drone, der kan følge dig som en hund og som selv kan navigere uden om ting. Lanceres i maj. Vi kigger også på en en lille servicerobot – en lidt hybrid type, som kan lede kunder rundt i et supermarked ved at være koblet til en hotline i skyen. Begge dele er lige nu præsenteret ved den store CES-messe i USA.

Derefter har vi en gæst i studiet, nemlig ingen ringere end Henrik Christensen, Ph.D., Dr. Techn. h.c., KUKA Chair of Robotics, Executive Director, Institute for Robotics and Intelligent Machines, Georgia Tech. Henrik Christensen er specialist i robotter og rådgiver for præsident Obama.

Emnet bliver ”intelligente transportsystemer og specifikt hvad der sker indenfor førerløse biler”.

På Georgia Tech arbejdes der intenst med både selve de selvkørende biler og med de kommunikationslag og services, der i sidste ende skal give forbrugerne ”bil på app”, altså at vi abonnerer og bestiller kørsel på apps direkte på vores smartphones. Hvor langt er teknikken til de forskellige lag, hvornår sker hvad og hvordan kommer det til at virke.

Se også
Andre har også set disse videoer

Sådan virker fremtidens disruptive virksomheder

Webinar on demand om fremtidens disruptive virksomheder: De eksponentielle organisationer.

Metamaterial Mechanisms

Alexandra Ion, PhD student at Hasso Plattner Institute in Germany lets us in on how we should think of metamaterials as machines instead of materials.

Optimalt design for additiv fremstilling

Ole Sigmund, professor på DTU Mekanik, fortæller om, hvordan man designer strukturer, der bedst muligt udnytter den geometriske designfrihed i additive fremstillingsmetoder.

Fremtidsupdate #17: Når produktion bliver lokalt 3D print

Gæst i studiet bliver Erick Thürmer, direktør i Thürmer Tools og oldebarn af virksomhedens grundlægger.

3D-printteknologien er på vej ind i fødevarebranchen

Mia Fiilsøe Falkeborg, specialist i fødevareteknologi ved Teknologisk Institut, fortæller om mulighederne i fremtidens fødevarer. Skal de 3D-printes?


Deltag i debatten

luk
close