21-01-2018 21:32:23

Styrk din viden og få fagligt indblik med IDAs on-demand webinarer. Mange af IDAs arrangementer er optaget, så du kan se dem, når det passer dig. Alle on-demand webinarer er gratis.

On Demand Fremtidsteknologi Fremtidsupdate #13: Sensorer og nanoteknologi: Hvad sker der de kommende år?
Fremtidsupdate tager pulsen på fremtidens teknologier, som udvikles med stadig større hastighed med både nye muligheder og brutale konsekvenser.

Nanoteknologien er et område under hastig udvikling og forandring. På DTU er der opbygget indsigt i bl.a. sensorer bygget på nanoteknologi. Gæst i Fremtidsupdate #13 bliver professor Anja Boisen, DTU, til en konkret pejling på hvad vi kan måle med nanoteknologi, hvordan det kan gøres, hvilke barrierer, der er.

Det går ekstremt hurtigt i den teknologiske verden. Teknologier udvikles med lynets hast: robotter, kunstig intelligens, selvkørende biler, internet of things, DNA-sekventering er kun få eksempler.

Behovet for at diskutere og formidle vores teknologiske fremtid er større end nogensinde før. Sover du i timen, risikerer du at blive disrupted! Følg med i Fremtidsupdate og bliv klædt på til at møde fremtiden.

IDA Fremtidsteknologi inviterer gæster og eksperter i IDAs studie til at give dig indblik i den teknologiske fremtid der venter dig forude.

Vært: Rolf Ask Clausen, Ingeniørforeningen, IDA

Se også
Andre har også set disse videoer

Fremtidsupdate #7: Genetisk redigering i det 21. århundrede

Sådan redigerer man gener, direkte ned i DNA'et på levende celler. Sådan speeder den hotte teknologi CRISPR arbejdet op. Sådan skabes fremtidens kemiske cellefabrikker. Gæst i studiet Bjørn Voldborg, direktør DTU Biosustain. Optaget 20/9/2016

Fremtidsupdate #16: Den nye opfinderbevægelse

Henrik Bennetsen fra opfinderfabrikken Otherlab, fortæller om innovation i Silicon Valley, startups og sin egen iværksætter-rejse fra Esbjerg til San Francisco.

Fremtidsupdate #6: 100% vedvarende energi: Hvilke teknologier?

Fremtidsupdate tager pulsen på fremtidens energiteknologier med potentiale til 100 pct. vedvarende energi. Solceller, møller, digitalisering, batterier. Gæst Brian Vad Mathiesen.

Fremtidsupdate #3: Genomsekventering og synergien med de danske sundhedsdata

6,5 mio. patientjournaler, tusindvis af medikamenter tilsat genetiske data i voldsomme mængder. Alt gemt i en beskyttet computer til brug for bioinformatisk forskning. Professor Søren Brunak ruller perspektivet for fremtidens medicin ud.

Fremtidsupdate #17: Når produktion bliver lokalt 3D print

Gæst i studiet bliver Erick Thürmer, direktør i Thürmer Tools og oldebarn af virksomhedens grundlægger.


Deltag i debatten

luk
close