10-12-2018 21:03:28

Styrk din viden og få fagligt indblik med IDAs on-demand webinarer. Mange af IDAs arrangementer er optaget, så du kan se dem, når det passer dig. Alle on-demand webinarer er gratis.

On Demand Fremtidsteknologi Fremtidsupdate #6: 100% vedvarende energi: Hvilke teknologier?
Fremtidsupdate tager pulsen på fremtidens energiteknologier med potentiale til 100 pct. vedvarende energi. Solceller, møller, digitalisering, batterier. Gæst Brian Vad Mathiesen.

Brian Vad Mathiesen, professor ved Aalborg Universitet, er gæst i studiet til en diskussion af energiteknologier.

Hvilke teknologier har hvor stort potentiale? Hvor meget betyder og hvad er retningen for teknologier som solceller, vindmøller, vægmonterede batterier i husstandene, HVDC-anlæg til langdistance eltransport. Hvor meget kommer digitalisering af energisektoren til at betyde? Hvad er potentialet for deleøkonomi? Ikke mindst: Hvad kan der ske i transportsektoren med elbiler, elektriske lastbiler osv.

Gæst: Brian Vad Mathiesen, professor ved Aalborg Universitet
Vært: Rolf Ask Clausen, Ingeniørforeningen

Se også
Andre har også set disse videoer

Revolution i fremstillingen af bæredygtig biobrændstof på vej?

Nationale og internationale medier bugnede for nyligt med overskrifter om en ny banebrydende opdagelse, med potentialet til at revolutionere fremstillingen af biobrændstof og knække kurven for CO2-udledning fra transportsektoren.

Fremtidsupdate #10: Kvantecomputere

Gæst: Søren Stobbe, direktør, ”Sparrow Quantum”, som er et spin out fra Niels Bohr Institutet .

Fremtidsupdate #2: Big data og sociale medier

DTU har en kæmpe eksperiment i gang, hvor deltagerne frivilligt lader deres tid og sted logge. Disse data skaber vha. big data-metoder helt nye indsigter i sociale relationer mm. Gæst i studiet Sune Lehmann, DTU Compute. Optaget 23/2/2016

Fremtidsupdate #13: Sensorer og nanoteknologi: Hvad sker der de kommende år?

Fremtidsupdate tager pulsen på fremtidens teknologier, som udvikles med stadig større hastighed med både nye muligheder og brutale konsekvenser.

Fremtidsupdate #3: Genomsekventering og synergien med de danske sundhedsdata

6,5 mio. patientjournaler, tusindvis af medikamenter tilsat genetiske data i voldsomme mængder. Alt gemt i en beskyttet computer til brug for bioinformatisk forskning. Professor Søren Brunak ruller perspektivet for fremtidens medicin ud.


Deltag i debatten

luk
close