10-12-2018 18:54:12

Styrk din viden og få fagligt indblik med IDAs on-demand webinarer. Mange af IDAs arrangementer er optaget, så du kan se dem, når det passer dig. Alle on-demand webinarer er gratis.

On Demand Kemi og bioteknologi Hvad kan vi med DNA i dag og hvad kan vi i fremtiden?
Mød den verdensberømte DNA-forsker Eske Willerslev til en udfordrende samtale om der er grænser for udviklingen i DNA-teknologier – eller om vi ligefrem skal bremse os selv af etiske hensyn?

Sundhedsteknologien har oplevet et regulært gennembrud på grund af den generelle teknologiske udvikling de seneste år. Med DNA-forskningen kan vi nu spole udviklinger tilbage og forudse fremtidige sygdomme. Hvor meget kan vi egentligt se og hvor meget skal vi se? Har man som videnskabsmand et ansvar eller gælder det bare om at opfinde og opdage alt hvad man kan?

I denne tredje udgave af Tanker om Tech diskuterer IDAs formand Thomas Damkjær Petersen og Eske Willerslev videnskabens rolle i samfundet.

Eske Willerslev er en medievant forsker med flere formidlingspriser bag sig. Han er ovenikøbet levet medlem af Eventyrernes Klub og har ledt en række ekspeditioner til bl.a. Sibirien og Grønland, ligesom han har levet som både pelsjæger og indianer.

Snakken vil derfor også handle om det teknologiske menneske og vores forhold til naturen. Er vi større end naturen; kan den tæmmes eller skal vi lære at udvikle os synkront med den?

Se også
Andre har også set disse videoer

Spis dig stærk – med den antiinflammatoriske livsstil

Om du er sofakartoffel eller sundhedsapostel, så glæd dig til foredraget. Du får med garanti et skud motivation og ny viden med hjem!

Start din egen konsulentvirksomhed

Overvejer du at starte som selvstændig konsulent?

Få tingene gjort! – kom hurtigere i gang og spar tid hver dag

Du ved udmærket, at det er på høje tid at gå i gang med opgaven. Faktisk har du udskudt den så længe, at den er begyndt at haste, og den dårlige samvittighed gnaver..

Eksamenspower - spis dig til en bedre eksamen med Martin Kreutzer

Eksamensperioden er en tid hvor stressniveauet stiger til urimelige højder, og hvor du presses til det yderste. Din kost en afgørende faktor, og med den rette strategi for hvad du indtager, kan du optimere din mentale ydeevne.

Søvnkuren – til dig, der er træt af at sove dårligt

Hvorfor kan vi ikke falde i søvn - eller vågner vi klokken 3 om natten, når vi i virkeligheden helst skulle sove trygt og godt flere timer længere?


Deltag i debatten

luk
close