17-12-2018 06:23:16

Styrk din viden og få fagligt indblik med IDAs on-demand webinarer. Mange af IDAs arrangementer er optaget, så du kan se dem, når det passer dig. Alle on-demand webinarer er gratis.

On Demand Sundhedsteknologi

Sundhedsteknologi

Her kan du se on-demand webinarer om sundhedsteknologi.

De fleste on-demand webinarer er gratis at se for alle. Enkelte kan kræve, at du logger ind.

How Bioscience and DNA targeted medicine development is changing the pharmaceutical industry

VIDEO GSKs new strategy has a strong focus on growing an understanding of the role the immune system plays in human disease as well as leveraging the increasingly large amount of human genetic and gnomic information to identify novel targets and powerful medicines.

Se Video
Proteinmodeller som værktøj til at forstå genetiske sygdomme?

VIDEO Computermodellering af biologiske og medicinske problemstillinger er i dag hverdagskost, men der er stadig et utal af ubesvarede spørgsmål, som metoderne kan hjælpe til med at udrede.

Se Video
Transplantation af tarmflora som behandlingsform – hvor står vi?

VIDEO Morten Helms vil besvare nogle af de mange spørgsmål, der er omkring bakterietransplantation, men også vise, at der fortsat er rigtigt mange uafklarede spørgsmål omkring "manipulation" af det meget komplekse økosystem, som vores tarm udgør.

Se Video
Kemiske nanodroner på jagt efter at dræbe kræftceller

VIDEO Oplev Professor Thomas Lars Andresen, som sidste år vandt den prestigefyldte EliteForsk-pris for sin forskning i immunterapi i forbindelse med kræftbehandling.

Se Video
Små løsninger til store problemer

VIDEO Forestil dig at kunne blive fri for indsprøjtninger, når du skal tage medicin som for eksempel insulin eller vaccine, og i stedet kunne tage din medicin som en mikropille (mikrocontainer) på størrelse med et sandkorn.

Se Video
Hvordan STING gearer kroppens immunforsvar til at bekæmpe kræft

VIDEO Hvordan STING gearer kroppens immunforsvar til at bekæmpe kræft

Se Video
Kan tarmbakterier revolutionere medicinsk behandling?

VIDEO Moderne teknologi har gjort det muligt at studere dine milliarder af tarmbakterier. Tarmbakterierne er blevet forbundet med alt fra fedme, diabetes, hjertekarsygdomme, tyktarmskræft til Parkinson og psykiske lidelser.

Se Video
Eske Willerslev, DNA forsker: Kan vores forfædres DNA medvirke til at helbrede sygdomme i dag?

VIDEO I følge Eske Willerslev er der store muligheder inden for udforskningen af sygdommenes evolution. Hvis vi forstår, hvordan og hvornår – og ikke mindst hvorfor – de er opstået, kan vi måske endda opnå forståelse af, hvordan vi kan helbrede dem.

Se Video
Sundhed og Kunstig Intelligens 18 del 2

VIDEO Det er IKKE længere et spørgsmål, om sundhedssektoren i fremtiden skal anvende maskinlæring og kunstig intelligens eller ej, men om hvordan. Se eller gense talerne på konferencen ”Sundhed og Kunstig Intelligens”, og blive klogere på, hvordan kunstig intelligens understøtter sundhedssektoren, så vi kan få mere sundhed for pengene.

Se Video
Sundhed og Kunstig Intelligens ’18 del 1

VIDEO Enversion i samarbejde med IDA, inviterer til endnu et ”Sundhed og Kunstig Intelligens”-foredrag. En dag der vil gøre os klogere på, hvordan kunstig intelligens understøtter sundhedssektoren, så vi kan få mere sundhed for pengene."

Se Video
De juridiske udfordringer ved Hospital 4.0 v. Regitze Aalykke Hansen, advokat, Kammeradvokaten

VIDEO I takt med den øgede brug af digitale løsninger, data, kunstig intelligens m.v. åbner sig en række af nye muligheder og et stort potentiale. Næsten lige så mange muligheder, der er med brug af teknologi, data og digitale løsninger – lige så mange juridiske udfordringer og perspektiver er der forbundet med brugen af ny teknologi. Lovgivningen på dette område ændrer sig ikke eller tilpasser sig i samme hastighed, som udviklingen inden for digital health.

Se Video
Hvordan udvikles en sundhedsapp, der kan implementeres på et hospital? v. Michael Thabang Langgaard Jensen og Eskild Mads Eskildsen, Journl A/S

VIDEO Apps & IoT: Journl A/S er en nytænkende virksomhed, der ønsker at ændre hvordan vi tænker på og arbejder med dataindsamling inden for sundhedsindustrien. Hør om Journls rejse fra idé til produkt.

Se Video
Sundhedsteknologi med lysets hast – og brugerne i førersædet v. Kasper Løvborg Jensen, ORBIT Lab, Aarhus University School of Engineering

VIDEO Apps & IoT: Vi lever i en tid, hvor teknologiske landvindinger konstant skubber grænserne for, hvad der er muligt. Udviklingen i områder som mobile computing, sensorteknologi, wearables, IoT, cloud computing, AI/machine learning og bedre trådløse netværk udgør tilsammen et kæmpe potentiale for at nytænke og forbedre vores sundhedssystem - både i de kliniske og private miljøer. Alt dette selvfølgelig under forudsætning af at andre kritiske aspekter såsom sikkerhed, privacy og lovgivning også løses.

Se Video
Viden og samarbejde sikrer den bedste sundhed v. Claus Rehfeld, partner i Health Innovation Institute, Business Development Manager i FIERS og PhD fellow ved DTU Business.

VIDEO Apps & IoT: Danmark har muligheden for at blive det bedste udviklingsmiljø for sundhed i verden. Hvis vi tør samarbejde og udnytte tilgængelige informationer baseret på sundhedsdata, kan vi skabe et grundlag for at blive det globale center for sundhedsudvikling.

Se Video
Sundhed på tværs v. Morten Kyng, Health IT, Alexandra Instituttet & Computer Science, Aarhus Universitet

VIDEO Apps & IoT: Hvis vi i Danmark ønsker at være i front med nye digitale sundhedsløsninger, så skal vi selv udvikle nye digitale og medicinske muligheder i samarbejde mellem sundhedspersonale, borgere og IT-folk.

Se Video
Datadrevet infektionsovervågning i Sundhedsvæsenet v. Jens Kjølseth Møller, Ledende overlæge, professor dr.med. Klinisk Mikrobiologi

VIDEO Big Data: HAIR er et overvågningssystem for forekomst af sygehusinfektioner på patientniveau, som beror på ”datamining” (genbrug af data i sundhedsvæsenets it-systemer) og automatiserede algoritmer.

Se Video
Internet of Things - fra et hackerperspektiv v. Jens Myrup Pedersen, lektor, Institut for Elektroniske systemer på Aalborg Universitet

VIDEO Sikkerhed: IoT er fyldt med muligheder - også for hackere – ikke mindst når det bruges i kritiske systemer. Hør Jens Myrup Pedersen, lektor på Aalborg Universitet, fortælle om hvordan hackere potentielt kan misbruge IoT, og hvordan disse angreb kan undgås.

Se Video
It is a Data Breach World! - Hvilke trusler medfører digitalisering og IoT v. Benjamin Nordentoft Vejgaard, afdelingschef for Security & Identity Solutions i KMD

VIDEO Sikkerhed: Sundhedsvæsenets systemer skal være klar til håndtere en række nye trusselsbilleder i fremtiden inden for sikkerhed -og ikke kun truslen for tab af patientdata. Hvilke andre trusler står vi overfor nu og i fremtiden og hvad kan man gøre? Det ikke er i nogens interesse at blive overrasket, især ikke patienternes.

Se Video
Dataindsamling til nationale registre; ny kilder, krav og muligheder v. Karen Marie Lyng, speciallæge i kirurgi, PhD i Computer Science

VIDEO Big Data: Patientrapporterede oplysninger, nye nationale registre, persondataforordning og ny analyseplatforme giver ny muligheder for og krav til anvendelse af data i den danske sundhedssektor.

Se Video
Sammenkædning af data, robotteknologi og kunstig intelligens v. Niki Nicolas Grigoriou, CEO & Software Architect at Intelligent Systems

VIDEO Sikkerhed: Sammenkædningen af data, robotteknologi, kunstig intelligens og Internettet, som er det gennemgribende i Industri-4.0 og Hospital-4.0, rummer et væld af muligheder - men også nye og kendte farer og risici.

Se Video
Tillid er godt, men blockchain er bedre v. Lars Handrup, direktør, Partner OptimumIT

VIDEO Sikkerhed: Blockchain kan give borgeren kontrol over egne sundhedsdata samt give øget tillid til data. Potentialet er stort, men hvordan kommer vi i gang?

Se Video
Kan man (for)blive Cybersikker på fremtidens Hospital 4.0? v. Christian Wernberg-Tougaard, formand for IT-branchens IT-sikkerhedsudvalg og medlem af bestyrelsen for Rådet for Digital Sikkerhed

VIDEO Sikkerhed: Den digitale transformation som så småt sker med Industrial Revolution 4.0 vil også ramme sundhedssektoren. Men hvad betyder det i forhold til privacy, tillid til data og beskyttelse af data. Hvordan er man sikker og cybersikker i fremtidens hospital?

Se Video
Sundhed 4.0 - sammen om patientens sundhedsvæsen (KEYNOTE) v. Dorte Stigaard, koncerndirektør i Region Nordjylland og formand for RSI

VIDEO Digitaliseringen er et middel til at indfri de sundhedspolitiske mål om et sammenhængende sundhedsvæsen i verdensklasse, der har borgeren i centrum. Hør Dorte Stigaard, koncerndirektør i Region Nordjylland og formand for RSI fortælle om, hvordan Regionerne arbejder målrettet med digitalisering.

Se Video
Elektrisk hjernestimulation - som terapi og som optimering af raske hjerner

VIDEO Albert Gjedde fra Department of Neuroscience and Pharmacology, Panum Institut har i mange år forsøgt at løse gåden om, hvordan vores hjerne virker.

Se Video
Fri for gluten! - Ernæringstrends

VIDEO Er du interesseret i at høre mere om ernæringstrenden, glutenfri levevis, så er her arrangement for dig! Vi kommer hele vejen rundt fra ernæringsfysiologien, intolerance og allergi, lovgivning og markedet.

Se Video
Fri for laktose! – Ernæringstrends

VIDEO Hør om ernæringstrends omkring laktosefri produkter

Se Video
Spis dig til en sund hjerne!

VIDEO Forskningen indenfor bioaktive komponenter og sundhed stryger derud af, men hvad er op og ned indenfor dette felt, og hvem kan det gavne? Vi vil afdække mulighederne for at spise sig til en sund hjerne og undersøge mulighederne for anprisning af effekten!

Se Video
How to solve a trillion dollar problem using data

VIDEO Dr. Jack Kreindler fra London giver sit banebrydende bud på, hvordan kroniske sygdomme kan forebygges ved hjælp af data.

Se Video
3D print vil revolutionere hospitalsvæsenet i fremtiden

VIDEO 3D print vil revolutionere hospitalsvæsenet i fremtiden. Hør lektor i sundhedsteknologi, Samuel Thrysøe, fortælle om, hvordan teknikken kan hjælpe hjertekirurger, patienter med luftvejslidelser, hjulben og meget mere.

Se Video
Gene editing and the future of human evolution

VIDEO Dr. Daisy Robinton, PhD fra Harvard University arbejder i krydsfeltet mellem cancer og stamceller. Til konferencen fortæller hun om fremtidens DNA-viden, gen-sekventering og –redigering, og hvad det kommer til at betyde for patienter, forebyggelse og behandling.

Se Video
luk
close