19-08-2018 21:51:32

 

Faldgruber i styregruppen

Styregruppen er altafgørende for projektets (og din) succes. De vil gerne skabe fantastiske resultater, så hurtigt og billigt som muligt. Det kan gøre livet svært for dig som projektleder.
14. okt. 2015 Af IDA Learning
Det er afgørende at synliggøre sammenhængen mellem tid, ressourcer og leverancer overfor styregruppen - igennem hele projektet!
Det er afgørende at synliggøre sammenhængen mellem tid, ressourcer og leverancer overfor styregruppen - igennem hele projektet!

Er du projektleder - eller drømmer du om at blive det?

Vi har kurset til dig uanset, hvor meget erfaring du har med projektledelse. Ønsker du en certificering, så kan vi også hjælpe dig med det.

Se vores projektlederkurser.

Styregruppen består af ejere af projektet og repræsentanter for de primære interessenter, og derfor er den central for, om dit projekt lykkes. Som udgangspunkt vil styregruppen naturligvis selv være interesserede i, at projektet bliver en succes. Men der er mange faldgruber her:

  • Der er en grundlæggende magt-ubalance, fordi styregruppen som regel består af folk, der sidder højere i hierarkiet end dig som projektleder - og det er ikke alle, der er lige gode til at lytte, når du fx mangler ressourcer
  • Styregruppen kan finde på at udvide scope og tilføje flere leverancer - uden at tilføre ekstra ressourcer
  • De kan også finde på at omprioritere dine ressourcer, så du mister projektdeltagere - måske endda uden, at du skal levere mindre eller får længere tid til det
  • De kan have den mistanke, at du er i stand til at kigge i glaskuglen og på den måde se ind i fremtiden, og bagefter give dig ansvaret, når du kiggede forkert
  • De kan finde på at ændre deadline
  • De kan miste interessen for dit projekt - og så er det dødt

Løsningen

Styregruppen vil naturligvis gerne skabe fantastiske resultater, så hurtigt og billigt som muligt. De har typisk selv en chef, en bestyrelse eller nogle kunder, de skal referere til.

Det afgørende er at synliggøre sammenhængen mellem tid, ressourcer og leverancer overfor styregruppen. HELE TIDEN i projektet - heeeeele tiden! Samtidig med du skal synliggøre fremdriften i projektet.

Hvis styregruppen vil have projektet gennemført på hurtigere tid, så skal de enten tilføre flere ressourcer eller mindske kravet til nogle af leverancerne. Det kan være svært at kræve, når styregruppen er højere organisatorisk placeret end dig selv. Men det er nødvendigt, hvis du skal lykkes som projektleder og skabe et godt projektforløb for dine projektdeltagere.

Her skal du bruge nogle veldefinerede projektmål - hvad er med og ikke mindst IKKE med i projektet? Du skal bruge en udpenslet projektplan med tydelig angivelse af TID og RESSOURCER, og så skal du bruge gode talegaver.

Mangler du redskaber til at styre din styregruppe? Så meld dig til et af IDAs projektleder-kurser. Særligt kurset Projekledelse 2 understøtter dine kompetencer i at styre styregruppen og sikre et godt teamforløb.

Den perfekte projektleder…
Den perfekte projektleder…

…findes ikke. Forskellige projekter fordrer forskellige kompetencer, der til tider kan være ganske komplekse.

Læs mere
En solid projektmodel sikrer succesfulde projekter
En solid projektmodel sikrer succesfulde projekter

Alle projekter hos Novo Nordisk støtter sig til en fast skabelon for et projektforløb. Det giver projektlederen tryghed og fungerer som gardering undervejs, så projektet ikke løber af sporet.

Læs mere
Styr interessenterne – de kan spolere dit projekt
Styr interessenterne – de kan spolere dit projekt

Gør dig allerede fra starten af projektet klart, hvem dine interessenter er, og hvordan du vil håndtere dem.

Læs mere
Kurser om projektledelse
Kurser om projektledelse

Går du med drømme om at blive projektleder, eller er du allerede projektleder? Vi har kurset til dig, uanset hvor meget erfaring du har med projektledelse.

Læs mere

Deltag i debatten

luk
close