16-10-2018 00:32:58

Med IDA Startup sætter vi fokus på teknologibaseret iværksætteri. Vi understøtter dig, som har valgt en karrierevej, som iværksætter - hvad enten du selv har startet en teknologibaseret startup, eller ønsker at blive en del af en. Vi tilbyder rådgivning, og arrangementer, deler viden og faciliterer netværk med teknologibaseret iværksætteri som afsæt.

Fra nemlig.com til fødevaresalg i Kenya

Startup stories: Hvad får en CTO fra nemlig.com til at sige sit job op til fordel for en social startup der sælger grøntsager i Kenya? Få svaret i IDA Startup Stories
30. aug. 2016 Af IDA Startup
IDA Startup stories sætter fokus på iværksættere og spændende tech startups.

Mød Troels Plenge der har en karriere som CTO hos nemlig.com bag sig. Hans arbejde hos nemlig.com, fik ham til at tænke over, hvordan man kan ændre den måde, fødevarer sælges på, og en ny startupvirksomhed blev hurtigt en realitet.

IDA Startup Stories

IDA Startup Stories er korte videoportrætter om inspirerende iværksættere og deres teknologibaserede startups. De stiller skarpt på iværksættere – fra forskellige brancher og på forskellige stadier – der med teknologi som omdrejningspunkt har valgt at skabe deres egne virksomheder og arbejdsliv. Har du en idé til en Startup Story, så skriv til tra@ida.dk 

Han sagde sit job op hos nemlig.com, for at realisere drømmen om den sociale startup, Wasoko. Formålet med Wasoko er at ændre fødevaredistributionen i Kenya, så landmænd der dyrker tomater på deres tag inde i byerne, kan sælge dem direkte til kunden nede på gaden via en simpel hjemmeside i stedet for at sælge det til et fordyrende mellemled. 

Det vigtigste Troels Plenge har lært i forhold til sin nye virksomhed og arbejdet som iværksætter er muligheden for at teste konceptet af på kunderne og iterere løbende. Gode ideer og løsninger erstattet af nye, for som Troels siger, så lærer man af: "At prøve det af, prøve det af og prøve det af. Det har været den største læring"

Når man kommer fra en stor virksomhed som nemlig.com, så er det en stor forandring selv at starte en virksomhed op. Hver uge byder på nye udfordringer og dagligt møder Troels Plenge udfordringer han ikke har set før. Og i følge Troels Pelnge, så kræver det et stort drive at blive iværksætter: "Det er svært at være iværksætter, for man får så mange lussinger hele tiden". 

Men det handler om at blive ved og ikke give op, for som Troels Plenge slutter af med, så har han for altid fået lysten og drivet til at arbejde med noget, hvor han selv er herre og ved at projektet giver mening for ham selv og andre. 


Deltag i debatten

Jobfinder - Freelanceopgaver

luk
close