15-10-2018 23:42:59

Med IDA Startup sætter vi fokus på teknologibaseret iværksætteri. Vi understøtter dig, som har valgt en karrierevej, som iværksætter - hvad enten du selv har startet en teknologibaseret startup, eller ønsker at blive en del af en. Vi tilbyder rådgivning, og arrangementer, deler viden og faciliterer netværk med teknologibaseret iværksætteri som afsæt.

Når læring og teknologi smelter sammen - mød stifteren af LIX Technologies

Startup stories: Hvad gør man som studerende, når man er træt af slæbe rundt på sine bøger? Man udvikler en digital distribution af studiebøger, hvor læring og tidssvarende teknologier tænkes sammen på ny.
12. sep. 2016 Af IDA Startup
Iværksætteren Camilla Hessellund Lastein står bag studieplatformen LIX. Mød hende i IDA Startup Stories.

Da Camilla Hessellund Lastein startede på erhvervsøkonomi, blev hun hurtigt træt af at slæbe rundt på sine studiebøger, og hun manglede en mulighed for at kunne søge på tværs at sine studiebøger. Derfor satte hun sig for at skabe en digital distribution af studiebøger, Lix Technologies. Udover portalen har de udviklet software, så man kan søge i sine noter og på tværs af bøger.
Den 23 årige Camilla Hessellund Lastein har i dag droppet sine studier, for at bruge al sin tid på sin startup-virksomhed, som netop har modtaget en investering på 18 millioner kroner fra North Media Online A/S, hvilket værdisætter Camillas ide til 90 millioner kroner. 

Vi drikker ikke champagne hver dag 

Camilla har lært, at man som iværksætter får nej på nej, så du skal være vedholdende og tro på dit produkt og holde fast i, at det er rigtigt, det du laver. Hun savner, at flere viser bagsiden af startup-livet, da det ofte bliver fremstillet som en lang fest. Men efter at have snakket med så mange potentielle brugere de sidste to-tre år, at ved hun, at hun sidder med et stærkt slutprodukt, og det har hun stædigt holdt fast i. Et af Camillas bedste råd er: "Get comtable being unfomtable og bryd hele tiden dine egne grænser"

IDA Startup Stories

IDA Startup Stories er korte videoportrætter om inspirerende iværksættere og deres teknologibaserede startups. De stiller skarpt på iværksættere – fra forskellige brancher og på forskellige stadier – der med teknologi som omdrejningspunkt har valgt at skabe deres egne virksomheder og arbejdsliv. Har du en idé til en Startup Story, så skriv til tra@ida.dk 

Brug for teknisk arbejdskraft

LIX handler om læring mere end det handler om bøger og, om at lære på en tidssvarende måde ved brug af tidssvarende teknologier. Bøgerne er blot et element i det. Derfor er det tekniske personale en uundværlig del af Camillas team. LIX Technologies dybt afhængig af ingeniører, og tekniske kompetencer og er langt fra i mål: "Det vi laver lige nu er kun en brøkdel. Vi skrifter retning fra dag til dag, og hvis noget giver mening, så gør vi det, og hvis ikke, så gør vi det ikke. Og den agilitet kan jeg vildt gode lide" slutter Camilla. 

Vær med når IDA debatterer hvordan vi skaber Builders of the future den 22. september: 


Deltag i debatten

Jobfinder - Freelanceopgaver

luk
close