20-08-2018 16:13:29

Ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland. Vært: Henrik Føhns.

Techtopia #1: Når din læge bliver en app

Podcast: Mange mennesker kan ikke lide at gå til lægen og blive undersøgt. Og det kan de måske undgå i fremtiden, hvis de har en tricorder i medicinskabet. Vært: Henrik Føhns.
22. maj. 2017 Af: Henrik Føhns - Vært på podcasten Techtopia

Techtopia podcast

Her finder du Techtopia podcast:

Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland.

Bliv medlem af Techtopia Backstage på Facebook.

Vært: Henrik Føhns.

Gode råd om podcast.

Ingeniørforeningen, IDA producerer og udgiver Techtopia i samarbejde med Ingeniøren og partnerne AM Hub, MCH Messecenter Herning og IDA Forsikring. Læs mere om partnerne her

Techtopia podcast

Tricorderen er en håndholdt dims fra science fiction serien Star Trek, hvor den bliver brugt til at samle data fra syge astronauter, som en læge analyserer. 

Virkelighedens tricorder er udviklet af et hold læger, ingeniører og designere i USA. Og den har slet ikke brug for en læge til at stille diagnosen. Det kan den nemlig gøre selv i en app, som henter sine data fra de apparater, som patienten bruger hjemme i sin dagligstue, hvor man kan måle puls, tage temperatur, urinprøver eller lave en EKG test uden lægens hjælp.

Techtopia har talt med holdet bag den virkelige tricorder. Den kaldes Dxter, og de brugte fem år på det, men vandt til gengæld også konkurrencen The Qualcomm Tricorder Xprize og 17 millioner kroner. 

Medvirkende: 

  • Basil Harris, skadestuelæge på Main Line Health samt CEO hos og stifter af Basil Leaf Technologies.
  • Phil Charron, Sr. Vice President, Consulting & Talent hos Think Company og Basil Leaf Technologies.

Links:

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 29. maj.

luk
close