20-08-2017 19:11:45

Ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland. Vært: Henrik Føhns.

Techtopia #11: Drømmer robotter om jazz?

Podcast: Robotter kan have en blød krop som en hoppeborg fuld af luft. Og de kan improvisere jazzmusik i et tæt samarbejde med musikere af kød og blod. Ja, en robot er faktisk allerede den tredje arm på en enkelt trommeslager i et nyt menneske-maskine samarbejde, hvor en kreativ kunstig intelligens improviserer jazz med mennesker.
31. jul. 2017 Af: Henrik Føhns - Vært på podcasten Techtopia

Techtopia podcast

Her finder du Techtopia podcast:

Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland.

Følg Techtopia på Facebook.

Vært: Henrik Føhns.

Gode råd om podcast.

Ingeniørforeningen, IDA producerer og udgiver Techtopia i samarbejde med Ingeniøren og partnerne IBM, KMD, DI Digital, MCH Messecenter Herning og IDA Forsikring. Læs mere om partnerne her

Techtopia podcast

Robotterne kommer ikke. De er her allerede. Og de har mange former og funktioner. Lige fra robotstøvsugeren på stuegulvet til store fabriksrobotter og biler, der kan køre selv. 

Men robotter kan også have en blød krop som en hoppeborg fuld af luft. Og de kan improvisere jazzmusik i et tæt samarbejde med musikere af kød og blod. Ja, en robot er faktisk allerede den tredje arm på en enkelt trommeslager i et nyt menneske-maskine samarbejde, hvor en kreativ kunstig intelligens improviserer jazz med mennesker. 

Og til sidst i podcasten får vi også en analyse af, hvorfor Google har solgt robotfirmaet Boston Dynamics til en japansk investeringsfond. 

Medvirkende: 

Henrik Bennetsen, Chief Business Officer at Pneubotics

Gil Weinberg, professor in Georgia Tech’s School of Music and the founding director of the Georgia Tech Center for Music Technology, the Robotic Musicianship group

Links

Pneubotics: http://www.pneubotics.com/

Georgia Tech: http://www.gtcmt.gatech.edu/

Gil Weinberg: http://www.gtcmt.gatech.edu/people

Gil Weinberg TED talk: https://www.youtube.com/watch?v=iEsfmnxt5F4

Trommeslager demonstrerer sin robotarm: https://youtu.be/dlSZCu5FAVM

Boston Dynamics: https://www.bostondynamics.com/

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 7. August.

Fik du ikke hørt de første episoder af Techtopia, så ligger de her:

Kom gerne med dine bud på, hvilke emner Techtopia skal tage op . Klik her

luk
close