23-03-2018 19:52:12

Ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland. Vært: Henrik Føhns.

Techtopia #13: Forstå bitcoin og den nye bitcoin cash

Podcast: Er du forvirret over bitcoins? Og måske endnu mere forvirret over den nye bitcoin cash? Techtopia forklarer det hele på mindre end 20 minutter.
14. aug. 2017 Af: Henrik Føhns - Vært på podcasten Techtopia

Techtopia podcast

Her finder du Techtopia podcast:

Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland.

Bliv medlem af Techtopia Backstage på Facebook.

Vært: Henrik Føhns.

Gode råd om podcast.

Ingeniørforeningen, IDA producerer og udgiver Techtopia i samarbejde med Ingeniøren og partnerne IBM, KMD, DI Digital, MCH Messecenter Herning og IDA Forsikring. Læs mere om partnerne her

Techtopia podcast

Er du forvirret over bitcoins? Og måske endnu mere forvirret over den nye bitcoin cash? Techtopia forklarer det hele på mindre end 20 minutter.

Noget af det mest hypede men også noget af det sværeste at forstå for tiden er Bitcoin. Bitcoin er en digital valuta - en såkaldt kryptovaluta. Den har eksisteret i cirka ti år og er altså en alternativ valuta, som eksisterer uafhængigt af banker, centralbanker og økonomisk politik.

Og for et par uger siden fik vi så en ny kryptovaluta - den hedder bitcoin cash - og er et klon af bitcoin.

Vi starter helt fra bunden med en pædagogisk indføring i bitcoins med hjælp fra en af Danmarks førende eksperter i bitcoin. Han hedder Lasse Birk Olesen. Han er medstifter af Danmarks første bitcoinbørs. Den hedder Coinify og er i dag Europa største børs for Bitcoin. Og så underviser han også i kryptovaluta på Singularity University.

Medvirkende:

Lasse Birk Olesen, co-founder af Coinify

Links:

Coinify https://www.coinify.com/

Lasse Birk Olesen hos Singularity University https://su.org/faculty-speakers/lasse-birk-olesen/

Ugens tip:

Tim Ferris’ podcast - afsnittet om blockchain med titlen “The Quiet Master of Cryptocurrency — Nick Szabo”.

Nick Szabo er programmør og jurist og pioner indenfor kryptovaluta og blockchain. Tim Ferris går til ham med holdningen “jeg fatter intet om bitcoin og blockchain - forklar mig det hele, så både jeg og Maren i kæret forstår det”. Podcast og alenlang linkliste med artikler og andet godt om alle aspekter af kryptovalutaer.

Link: https://tim.blog/2017/06/04/nick-szabo/

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 21. August.

Fik du ikke hørt de første episoder af Techtopia, så ligger de her:

Kom gerne med dine bud på, hvilke emner Techtopia skal tage op . Klik her

luk
close