21-11-2018 05:16:50

Ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland. Vært: Henrik Føhns.

Techtopia 18: Hvad kommer bagefter robotter og Ubers samfundsmodel?

Podcast: "We-Economy" er titlen på en ny dansk bog, som prøver at binde det samfund sammen, som teknologi splitter. Hvad er der på den anden side af robotter og Ubermodellen?
18. sep. 2017 Af: Henrik Føhns - Vært på podcasten Techtopia

Techtopia podcast

Her finder du Techtopia podcast:

Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland.

Bliv medlem af Techtopia Backstage på Facebook.

Vært: Henrik Føhns.

Gode råd om podcast.

Ingeniørforeningen, IDA producerer og udgiver Techtopia i samarbejde med Ingeniøren og partnerne AM Hub, MCH Messecenter Herning, Innovation Centre Denmark og IDA Forsikring. Læs mere om partnerne her

Techtopia podcast

Shownotes

"We-Economy" er titlen på en ny dansk bog, som prøver at binde det samfund sammen, som teknologi splitter. Hvad er der på den anden side af robotter og Ubermodellen?

Informationsteknologi har introduceret en ny samfundsøkonomi, som også betyder et nyt sæt spilleregler for den måde vores samfund er indrettet på. Det handler om nye teknologier som 3D printer, robotter og kunstig intelligens. Og det handler om den dominans som digitale platforme som FB, Uber, Airbnb, Google og mange andre har fået. Det handler også om deleøkonomi og borgerløn som en del af svaret på en forestående krise i velkendte samfundsmodeller. Peter Hesseldahl har i sin nye bog samlet det hele i begrebet We-Economy - Vi-økonomi - men hvad betyder det egentlig??

3D print en af de teknologier, der forandrer vores verden hastigt. Peter Hesseldahl nævner, at vi i princippet alle sammen kan have en fabrik i form af en 3D printer på vores skrivebord, men sådan lød budskabet også i 2009, da jeg første gang besøgte et amerikansk hackerværksted, som lavede de første 3D printere til almindelige mennesker. Men hvor er de 3D printere henne? Jeg kender stadig ingen, som har én på skrivebordet derhjemme. Men de ER derude. Det ved Märtha Rehnberg alt om. Hun er partner i firmaet DareDisrupt og ekspert i 3D print, som hun har arbejdet med blandt andet hos Mærsk. 

Medvirkende

Peter Hesseldahl, forfatter

Märtha Rehnberg, partner DareDisrupt

Links

Peter Hesseldahls bog “We-Economy” http://we-economy.net/

Märtha Rehnberg https://www.daredisrupt.com/martharehnberg/

Driving 3D Konference https://universe.ida.dk/driving-3d/tilmelding/

The Copenhagen Letter on Tech http://copenhagenletter.org/

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 25. september.

Fik du ikke hørt de første episoder af Techtopia, så ligger de her:

Kom gerne med dine bud på, hvilke emner Techtopia skal tage op . Klik her

luk
close