10-12-2018 23:18:15

Ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland. Vært: Henrik Føhns.

Techtopia 19: Cyklen er den sande disruption - ikke Tesla

Podcast: Måske går du rundt og tror, at Teslas el-biler skal frelse verdens storbyer fra et forurenende trafikkaos? Men du tager fejl. Det rigtige svar er din gamle cykel.
25. sep. 2017 Af: Henrik Føhns - Vært på podcasten Techtopia

Techtopia podcast

Her finder du Techtopia podcast:

Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland.

Bliv medlem af Techtopia Backstage på Facebook.

Vært: Henrik Føhns.

Gode råd om podcast.

Ingeniørforeningen, IDA producerer og udgiver Techtopia i samarbejde med Ingeniøren og partnerne AM Hub, MCH Messecenter Herning, Innovation Centre Denmark og IDA Forsikring. Læs mere om partnerne her

Techtopia podcast

Shownotes

Måske går du rundt og tror, at Teslas el-biler skal frelse verdens storbyer fra et forurenende trafikkaos? Men du tager fejl. Det rigtige svar er din gamle cykel. Måske suppleret med et batteri, så du nemt kan køre længere ture. Og på sigt lave din cykel om til en rullende mobiltelefon.

Manden bag tankerne om mikromobilitet hedder Horace Dediu, og han er dataanalytiker med en fortid hos Nokia. Det har ført til indgående analyser af Apple og deres dominans på smartphones. Horace Dediu har også studeret hos Clayton Christensen på Harvard University, manden der har udformet teorien om disruption. Blandt andet derfor er der grund til lytte, når Horace Dediu siger, at cyklen er den ægte disruption i storbyen - ikke en Tesla.

På Techfestivalen i København for nyligt kørte Horace Dediu et otte timer langt summit om mikromobiliet - dvs. fremtidens trafik i storbyen. Samme aften lavede Techtopia et live-interview med ham foran et publikum på cirka 100 mennesker på Space 10 i Kødbyen.

Medvirkende: 

Horace Dediu, dataanalytiker, Asymco

Links:

Asymco http://www.asymco.com/

Micromobilty Summit http://techfestival.co/event/micromobility-summit/

Techfestival http://techfestival.co/

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 2. oktober

Fik du ikke hørt de første episoder af Techtopia, så ligger de her:

Kom gerne med dine bud på, hvilke emner Techtopia skal tage op . Klik her

luk
close