21-08-2018 15:43:28

Ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland. Vært: Henrik Føhns.

Techtopia #2: Robotten er bare et stykke værktøj

Podcast: Vi taler med det tyske firma Franka, der laver robotter, som skal arbejde sammen med mennesker fremfor at erstatte os. Og vi møder det israelske firma Beamr, der arbejder med videokomprimering Vært: Henrik Føhns.
29. maj. 2017 Af: Henrik Føhns - Vært på podcasten Techtopia

Techtopia podcast

Her finder du Techtopia podcast:

Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland.

Bliv medlem af Techtopia Backstage på Facebook.

Vært: Henrik Føhns.

Gode råd om podcast.

Ingeniørforeningen, IDA producerer og udgiver Techtopia i samarbejde med Ingeniøren og partnerne AM Hub, MCH Messecenter Herning og IDA Forsikring. Læs mere om partnerne her

Techtopia podcast

[00:23] Når vi taler om Industri 4.0, så følger der tit en dystopisk vision med, som handler om, at automatiseringen af arbejdsopgaver sender op mod halvdelen af arbejdsstyrken ud af arbejdsmarkedet. Men tænk engang hvis vi kan bygge en fælles fremtid med robotterne, hvor de er et nyttigt værktøj frem for en trussel.

Det tyske firma Franka laver en ny type robotter, som skal arbejde sammen med mennesker fremfor erstatte os. Robotterne er ligeså nemme at bruge som en smartphone og er udstyret med følesans som mennesker. Baggrunden er forskning og teknologi fra rumfart.

[22:58] Vi hilser også på Beamr, der er et videokomprimeringsfirma fra Israel. De laver med andre ord det samme som nørderne i satire tv-serien “Silicon Valley” - dog uden de sjofle vitser.

Medvirkende: 

  • Sami Haddadin, Prof. Dr.-Ing. på universitetet i Hannover og stifter af Franka

  • Dror Gill, CTO og VP Product, Beamr

Links:

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 5. juni.

Fik du ikke hørt den første episode af Techtopia, så ligger den her: #1 Når din læge bliver en app.

Kom gerne med dine bud på, hvilke emner Techtopia skal tage op . Klik her

luk
close