17-12-2018 06:22:51

Ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland. Vært: Henrik Føhns.

Techtopia 23: Cyberpunkere bygger fremtidens digitale demokrati

Podcast: De nye politiske bevægelser, der kom til verden efter finanskrisen, er inspirationen for nye digitale værktøjer, som skal genskabe tilliden til vores politiske system.
23. okt. 2017 Af: Henrik Føhns - Vært på podcasten Techtopia

Techtopia podcast

Her finder du Techtopia podcast:

Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland.

Bliv medlem af Techtopia Backstage på Facebook.

Vært: Henrik Føhns.

Gode råd om podcast.

Ingeniørforeningen, IDA producerer og udgiver Techtopia i samarbejde med Ingeniøren og partnerne AM Hub, MCH Messecenter Herning, Innovation Centre Denmark og IDA Forsikring. Læs mere om partnerne her

Techtopia podcast

Shownotes

De nye politiske bevægelser, der kom til verden efter finanskrisen, er inspirationen for nye digitale værktøjer, som skal genskabe tilliden til vores politiske system. 

Organisationen dyne.org bygger decentrale sociale netværk og platforme, som fremmer og understøtter demokratisk deltagelse, samarbejde og beslutninger.

I Barcelona byggede man en digital platform, der skulle være et et redskab til at bygge en demokratisk, åben og gennemsigtig by ved at styrke borgernes deltagelse i definitionen og udviklingen af ​​politikker.

I Reykjavik byggede man en digital platform,  der gør det muligt for borgerne at indsende ideer om, hvordan man bruger en del af byens budget i deres nabolag.

Et andet projekt skal forhindre at store private monopoler som fx Uber eller Tinder har kontrol med datastrømme og gemmer dem i siloer, som gør dem utilgængelige på en måde, så de ikke længere kan gavne samfundet og fratager brugerne kontrollen.

I stedet skal man bygge en datacentrisk digital økonomi, hvor data, der genereres og indsamles af borgere, IoT-nettet og sensornetværk, er tilgængelige for bredere fælles brug med passende beskyttelse af personlige oplysninger.

Som et resultat kan innovatører, startups, ngo'er, kooperativer og lokalsamfund drage fordel af disse data til at opbygge apps og tjenester, der svarer til deres behov og til det bredere samfund.

Medvirkende:

Jaromil, cyberpunk, hacker, aktivist; dyne.org
Rolf Ask Clausen, chefkonsulent; IDA

Links: 

Techfestival http://techfestival.co/event/late-night-chat-citizens-engagement-technologies-jaromil-roio/

dyne.org https://www.dyne.org/

D-Cent https://dcentproject.eu/

Freecoin https://freecoin.dyne.org/

Decode https://www.decodeproject.eu/

Driving IT https://universe.ida.dk/driving-it/program/

 

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 30. oktober

Fik du ikke hørt de første episoder af Techtopia, så ligger de her:

Kom gerne med dine bud på, hvilke emner Techtopia skal tage op . Klik her

luk
close