19-07-2018 17:33:06

Ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland. Vært: Henrik Føhns.

Techtopia 31: Styr computerspil med tankens kraft

Podcast: Kig på en bold. Tænk på at kaste den efter en dræberobot. Og vupti; det sker. Velkommen til virtual reality styret med tankens kraft.
18. dec. 2017 Af: Henrik Føhns - Vært på podcasten Techtopia

Techtopia podcast

Her finder du Techtopia podcast:

Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland.

Bliv medlem af Techtopia Backstage på Facebook.

Vært: Henrik Føhns.

Gode råd om podcast.

Ingeniørforeningen, IDA producerer og udgiver Techtopia i samarbejde med Ingeniøren og partnerne IBM, KMD, DI Digital, MCH Messecenter Herning og IDA Forsikring. Læs mere om partnerne her

Techtopia podcast

Shownotes

Kig på en bold. Tænk på at kaste den efter en dræberobot. Og vupti; det sker. Velkommen til virtual reality styret med tankens kraft.

Det lyder som science fiction, men du kan nu styre et computerspil og skrive på et tastatur udelukkende ved at tænke på det. Ingen mus - intet tastatur - "se mor ingen hænder". Kun elektriske signaler fra din hjerne.

Udstyret kaldes et brain-computer-interface (BCI) og er i virkeligheden et sæt virtual reality briller og en EEG scanner, der via syv elektroder på dit hoved opfanger de elektriske impulser fra neuroner i din hjerne.

Vi skal også prøve et sæt VR-briller inspireret af det menneskelige øje, der fokuserer og stiller skarpt på ét punkt og lader alt det i periferien være lidt uskarpt. I dag er en VR skærm som en tv-skærm, hvor alle punkter på skærmen har den samme opløsning. Og det giver overordnet set en ret sløret oplevelse.

Det finske firma Varjo har derfor valgt at lave en VR brille, der stiller skarpt som det menneskelige øje.

Medvirkende:

Ramses Alcaide, CEO, Neurable

Urho Konttori, CEO, Varjo

Links:

Neurable 

Varjo 

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 25. december.

Fik du ikke hørt de første episoder af Techtopia, så ligger de her:

Kom gerne med dine bud på, hvilke emner Techtopia skal tage op . Klik her.

luk
close