12-12-2018 15:36:42

Ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland. Vært: Henrik Føhns.

Techtopia 34: Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen?

Podcast: Man skal ikke have besøgt eller arbejdet i ret mange teknologivirksomheder, før man begynder at savne noget - eller rettere nogen. Kvinder er nemlig en stor mangelvare i IT-branchen.
8. jan. 2018 Af: Henrik Føhns - Vært på podcasten Techtopia

Techtopia podcast

Her finder du Techtopia podcast:

Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland.

Bliv medlem af Techtopia Backstage på Facebook.

Vært: Henrik Føhns.

Gode råd om podcast.

Ingeniørforeningen, IDA producerer og udgiver Techtopia i samarbejde med Ingeniøren og partnerne AM Hub, MCH Messecenter Herning, Innovation Centre Denmark og IDA Forsikring. Læs mere om partnerne her

Techtopia podcast

Shownotes

Kun omkring 25% af de ansatte i den danske IT-branche er kvinder. Og de færreste af dem programmerer.

Man skal ikke have besøgt eller arbejdet i ret mange teknologivirksomheder, før man begynder at savne noget - eller rettere nogen.

Kvinder er nemlig en stor mangelvare i IT-branchen. Og det er noget skidt - ikke bare for kvinder og ligestiling, men også for de produkter og services, som virksomhederne producerer. Hvis de kun er udtænkt, designet og kodet af hvide mænd i 20erne i Californien, så bliver de ganske enkelt dårligere.

Den unge programmør Tracy Chou undrede sig over dette. Som alle andre i techbranchen var hun optaget af at lave løsninger baseret på store mængder data. Men data om kvinder i techbranchen kunne hun ikke finde. Derfor skrev hun et indlæg på bloggertjenestren Medium, hvor hun efterlystede data og lancerede en side til at samle data på Github, der er et videndelingssite for programmører.

Indsamlingen af data på GitHub blev en kæmpe succes, hvor antallet af kvinder i den amerikanske techindustri for første gang blev kortlagt. Resultatet var som ventet nedslående, men til gengæld skabte det et stort pres på IT-branchen for at ansætte flere kvinder.

I Danmark er den selvlærte programmør Nynne Christoffersen stærkt inspireret af Tracy Chou. Hun laver workshoppen Rails Girls, hvor hun lærer andre kvinder at programmere i et miljø, hvor dumme spørgsmål er obligatoriske, fordi ingen mandlige nørder kan nedgøre dem.

Brancheforeningen IT-Branchen kører programmeringsklasser for 6. Klasses elever på 137 danske skoler i håb om at ramme både drenge og piger for at sikre diversiteten i fremtidens IT.

Medvirkende:
Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation, IT-Branchen
Tracy Chou, programmør og stifter af Project Include
Nynne Christoffersen, programmør hos Karnov og arrangør af Rails Girls CPh og Hackyourfuture

Links:
IT-Branchen Coding Class 
Tracy Chou på Medium 
Tracy Chou på Github 
Tracy Chou taler på Emtech (video) 
Nynne Christoffersen 
Rails Girls Cph 
Rails Girls 
Kodekursus for flygtninge 

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 15. januar.

Fik du ikke hørt de første episoder af Techtopia, så ligger de her:

Kom gerne med dine bud på, hvilke emner Techtopia skal tage op . Klik her.

luk
close