20-07-2018 02:52:33

Ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland. Vært: Henrik Føhns.

Techtopia 35: Forstå euforien omkring bitcoin

Podcast: Bitcoin stiger og falder i værdi. Men hvad handler det egentlig om - det der med kryptovaluta?
15. jan. 2018 Af: Henrik Føhns - Vært på podcasten Techtopia

Techtopia podcast

Her finder du Techtopia podcast:

Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland.

Bliv medlem af Techtopia Backstage på Facebook.

Vært: Henrik Føhns.

Gode råd om podcast.

Ingeniørforeningen, IDA producerer og udgiver Techtopia i samarbejde med Ingeniøren og partnerne IBM, KMD, DI Digital, MCH Messecenter Herning og IDA Forsikring. Læs mere om partnerne her

Techtopia podcast

Shownotes

I starten af 2017 var værdien af én bitcoin ca. $800. I december toppede den på næsten $20.000.

Det har trukket avisoverskrifter over hele verden og fået mennesker, som aldrig havde hørt om kryptovaluta, til at investere i den hypede, digitale møntfod.

Bitcoin er nemlig ikke alene. Væksten i bitcoins værdi blev i 2017 slået af den for de fleste ukendte kryptovaluta Ripple, der i 2017 øgede sin værdi med intet mindre end 36.018 pct. I januar 2017 kostede den blot 0,006 dollars. Ved udgangen af året kostede den 2,9 dollars. Og ripple er kun én af flere kryptovalutaer, som steg hurtigere i værdi end bitcoin.

Techtopia spørger bitcoinpioner og senior vice president i Smart Payments - et datterselskab til Nets - Hans Henrik Hoffmeyer, hvad det her går ud på? 

Han tegner en hypekurve for kryptovaluta, der går fra nysgerrighed over eufori til skuffelse og slutter i en reel forståelse af et nyt paradigme for penge, værdier, investeringer og transaktioner. Og hvad det kommer til at betyde for samfund og arbejdsmarked.

Medvirkende:
Senior vice president i Smart Payments - et datterselskab til Nets - Hans Henrik Hoffmeyer

Link:
Nets 
Coindesk nyhedssite om kryptovaluta 

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 22. januar.

Fik du ikke hørt de første episoder af Techtopia, så ligger de her:

Kom gerne med dine bud på, hvilke emner Techtopia skal tage op . Klik her.

luk
close