20-07-2018 02:53:18

Ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland. Vært: Henrik Føhns.

Techtopia 39: Kinesisk app vil eje verden

Podcast: Måske har du hørt om den kinesiske chat-app WeChat. Måske har du ovenikøbet prøvet at bruge den? Og måske har du endda brugt den i Kina ligesom 980 mio kinesere gør. I så fald ved du, at WeChat er meget mere end bare chat.
12. feb. 2018 Af: Henrik Føhns - Vært på podcasten Techtopia

Techtopia podcast

Her finder du Techtopia podcast:

Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland.

Bliv medlem af Techtopia Backstage på Facebook.

Vært: Henrik Føhns.

Gode råd om podcast.

Ingeniørforeningen, IDA producerer og udgiver Techtopia i samarbejde med Ingeniøren og partnerne IBM, KMD, DI Digital, MCH Messecenter Herning og IDA Forsikring. Læs mere om partnerne her

Techtopia podcast

Shownotes

Måske har du hørt om den kinesiske chat-app WeChat. Måske har du ovenikøbet prøvet at bruge den? Og måske har du endda brugt den i Kina ligesom 980 mio kinesere gør. I så fald ved du, at WeChat er meget mere end bare chat. 

Den er en app, som du kan leve hele dit liv på fra chat med venner til underholdning og betaling af varer både online og i den virkelige verden. WeChat er så altomfattende, at den får Facebook til at ligne en gammel Mayland spiralkalender. 

Firmaet bag WeChat er også ganske særligt. Tencent er en digital gigant i Kina, der oprindeligt startede med spil, men i dag har så mange apps og services, at 60% af den tid, der bliver brugt på mobiler i Kina i dag, bliver brugt i en Tencent app. 

Tencent er det femtestørste teknologiselskab i verden. Firmaet har købt den finske spilproducent SUpercell for et mia-beløb, ejer 10% af Spotify og har investeret i Tesla, Snap og Uber. 

Techtopia tager dig en tur til Kina med en WeChat ekspert, og når vi har været der, så fortsætter vores kryptovalutarejse. Skal Techtopia have en kryptopia valuta baseret på blockchain? Professor Fritz Henglein fra datalogi på KU vil fortælle om konkrete anvendelsesmuligheder af blockchain og forklare, hvad en smart kontrakt er - og hvorfor den overhovedet ikke er smart. 

Medvirkende:
Matthew Brennan, medieekspert, China Channel
Fritz Henglein, professor, DIKU

Links:

China Channel 

Tencent 

WeChat 

Fritz Henglein 

Techtopia Backstage 

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 19. februar.

Fik du ikke hørt de første episoder af Techtopia, så ligger de her:

Kom gerne med dine bud på, hvilke emner Techtopia skal tage op . Klik her.

luk
close