21-08-2018 15:42:57

Ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland. Vært: Henrik Føhns.

Techtopia #3: iPhone fylder 10 år - SLUK den nu!

Podcast: Den har brummet og forstyrret i din lomme i 10 år. Har den også lavet om på din hjerne og ødelagt din koncentrationsevne? Det mener den nye SLUK-bevægelse. Vært: Henrik Føhns.
5. jun. 2017 Af: Henrik Føhns - Vært på podcasten Techtopia

 

Techtopia podcast

Her finder du Techtopia podcast:

Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland.

Bliv medlem af Techtopia Backstage på Facebook.

Vært: Henrik Føhns.

Gode råd om podcast.

Ingeniørforeningen, IDA producerer og udgiver Techtopia i samarbejde med Ingeniøren og partnerne AM Hub, MCH Messecenter Herning og IDA Forsikring. Læs mere om partnerne her

Techtopia podcast

En typisk teenager checker sin smartphone hvert 6. minut. Det har konsekvenser for den måde hjernen og de sociale relationer udvikler sig. For de voksne er arbejdspladsen flyttet ind i lommen, og den har døgnåbent. Og hvis ikke vi snapchatter eller checker mødekalender, så har vi også en spillemaskine på størrelse med Las Vegas i lommen.

Smartphonen har på 10 år vendt op og ned på vores liv. Men nu skal vi stoppe op og tænke os om, mener læge Imran Rashid, der har skrevet bogen “SLUK, kunsten at overleve i en digital verden”. Techtopia har talt med ham og med den unge iværksætter Alexander Avanth, der står bag app’en HOLD, som præmierer studerende for at holde fokus på deres forelæser fremfor smartphonen.

Varighed: 36.28

Medvirkende: 

  • Imran Rashid, læge, forfatter og innovationschef på Aleris-Hamlet Privathospitaler

  • Alexander Avanth, talentspejder og bestyrelsesformand i Hold

Links:

  • SLUK http://sunddigital.dk/
  • HOLD https://www.holdstudent.com/dk-hold
  • David Lynch bog “At fange de store fisk” https://www.saxo.com/dk/at-fange-de-store-fisk_david-lynch_haeftet_9788702249163

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 12. juni.

Fik du ikke hørt de første episoder af Techtopia, så ligger de her:

Kom gerne med dine bud på, hvilke emner Techtopia skal tage op . Klik her

luk
close