19-09-2018 07:38:50

Ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland. Vært: Henrik Føhns.

Techtopia 47: Hvordan fungerer internet of things i en smart city?

Podcast: Internet of things er rygraden i en smart city. Men hvordan udveksler dimserne data? Det gør de via netværksteknologien LoRaWan. Lær (næsten) alt om den!
5. apr. 2018 Af: Henrik Føhns - Vært på podcasten Techtopia

Techtopia podcast

Her finder du Techtopia podcast:

Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland.

Bliv medlem af Techtopia Backstage på Facebook.

Vært: Henrik Føhns.

Gode råd om podcast.

Ingeniørforeningen, IDA producerer og udgiver Techtopia i samarbejde med Ingeniøren og partnerne AM Hub, MCH Messecenter Herning og IDA Forsikring. Læs mere om partnerne her

Techtopia podcast

Shownotes

Smart cities og internet of things (IoT) er to udtryk man ofte støder på for tiden. Og de hænger sammen. Hvis den smarte by skal fungere, så skal den rumme et væld af små sensorer og selvstændige smarte apparater, som styrer ting og processer eller samler data ind.

Men den slags dimser skal kobles på et netværk for at de kan tale sammen og blive et internet af ting. Vi taler om milliarder af små dimser i klodens mange byer, så det giver ingen mening at trække kabler. De skal kobles op på et trådløst netværk.

Det netværk findes heldigvis allerede. Det kaldes LoRaWan og er et trådløst netværk, som med et meget lavt energiforbrug kan transmittere små mængder data over store afstande.

Denne udgave af Techtopia handler om LoRaWan. Vi skal til workshop på EOT messen i Messecenter Herning og høre om hvilke dimser, der findes til LoRaWan, hvad de bliver brugt til i danske byer, og hvordan LoRaWan generelt fungerer. Og så skal vi have en introduktion til LoRaWan af firmaet Semtech, som har opfundet LoRaWan.

Medvirkende:
Bernt-Olov Hellström, Senior Field Application Engineer, Semtech
Søren Manicus, Indesmatech

Links:
Semtech
Indesmatech
What is LoRaWan?
Embedded Everywhere

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 16. april

Fik du ikke hørt de første episoder af Techtopia, så ligger de her:

Kom gerne med dine bud på, hvilke emner Techtopia skal tage op . Klik her.

luk
close