16-10-2018 01:44:36

Ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland. Vært: Henrik Føhns.

Techtopia 51: Mød kaptajnen for FE's unge hackere

Podcast: Cyberlandsholdet er statsautoriserede hackere hyret af Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) for at uddanne unge danskere til at vinde EM i hacking. Men det handler også om at uddanne unge IT-kyndige danskere til at kunne forsvare Danmark og danske virksomheder mod hackere.
3. maj. 2018 Af: Henrik Føhns - Vært på podcasten Techtopia

Techtopia podcast

Her finder du Techtopia podcast:

Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland.

Bliv medlem af Techtopia Backstage på Facebook.

Vært: Henrik Føhns.

Gode råd om podcast.

Ingeniørforeningen, IDA producerer og udgiver Techtopia i samarbejde med Ingeniøren og partnerne AM Hub, MCH Messecenter Herning, Innovation Centre Denmark og IDA Forsikring. Læs mere om partnerne her

Techtopia podcast

Shownotes

Cyberlandsholdet er statsautoriserede hackere hyret af Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) for at uddanne unge danskere til at vinde EM i hacking.

Men det handler også om at uddanne unge IT-kyndige danskere til at kunne forsvare Danmark og danske virksomheder mod hackere.

I 2022 vil der på verdensplan mangle 1,8 millioner it-sikkerhedseksperter. Det viser en undersøgelse fra Center for Cyber Safety and Education. Alene i Danmark vil vi mangle 19.000 IT-professionelle med generelle IT-kompetencer i 2030 ifølge en undersøgelse fra Erhvervstyrelsen og Alexandra Instituttet.

Hvordan finder vi dem? Og hvordan forhindrer vi, at unge mennesker med hackerkompetencer vælger the dark side med de hurtige penge og bliver black hat hackers istedet for white hat hackers?

Den 25 årige kaptajn giver sit bud, og IT-sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab fortæller blandt andet om, hvorfor de udgiver en børnebog om IT-sikkerhed.

Det skete på Version 2's konference Infosecurity, hvor Techtopia var på scenen. Derfor opstod også en susen på optagelsen, som vi skal beklage.

Medvirkende:
Morten Eskildsen, kaptajn på Cyberlandsholdet 2017, datalogistuderende på Aarhus Universitet
Leif Jensen, administrerende direktør, Kaspersky Lab Danmark

Link:
Cyberlandsholdet
Kaspersky Lab 
Infosecurity 

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 14. maj

Fik du ikke hørt de første episoder af Techtopia, så ligger de her:

Kom gerne med dine bud på, hvilke emner Techtopia skal tage op . Klik her.

luk
close