14-12-2018 11:23:00

Ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland. Vært: Henrik Føhns.

Techtopia 63 sommerMIX: El-cyklens indtog

Podcast: Måske går du rundt og tror, at Teslas el-biler skal frelse verdens storbyer fra et forurenende trafikkaos? Men du tager fejl. Det rigtige svar er din gamle cykel.
30. jul. 2018 Af: Henrik Føhns - Vært på podcasten Techtopia

Techtopia podcast

Her finder du Techtopia podcast:

Techtopia er en ugentlig podcast om teknologi, start-ups og etablerede virksomheder og den nyeste forskning – krydret med interview og reportage fra ind- og udland.

Bliv medlem af Techtopia Backstage på Facebook.

Vært: Henrik Føhns.

Gode råd om podcast.

Ingeniørforeningen, IDA producerer og udgiver Techtopia i samarbejde med Ingeniøren og partnerne AM Hub, MCH Messecenter Herning, Innovation Centre Denmark og IDA Forsikring. Læs mere om partnerne her

Techtopia podcast

Shownotes

Måske går du rundt og tror, at Teslas el-biler skal frelse verdens storbyer fra et forurenende trafikkaos? Men du tager fejl. Det rigtige svar er din gamle cykel. Måske suppleret med et batteri, så du nemt kan køre længere ture. Og på sigt lave din cykel om til en rullende mobiltelefon.

1. juli trådte en ny bekendtgørelse i kraft her i Danmark, som vil gøre det lovligt at benytte en elektrisk 45-cykel på cykelstierne.

Samtidig har små el-løbehjul oversvømmet en række amerikanske byer, hvor de kan lejes ligesom en bycykel. Ikke ulig de mange millioner helt almindelige cykler, som udlejningsfirmaer har oversvømmet kinesiske byer med.

Cykler - med eller uden el - vinder frem i storbyer over hele verden.

På Techfestivalen 2017 i København kørte den amerikanske dataanalytiker Horace Dediu et otte timer langt summit om mikromobiliet - dvs. fremtidens trafik i storbyen. Samme aften lavede Techtopia et live-interview med ham foran et publikum på cirka 100 mennesker på Space 10 i Kødbyen. Horace Dediu siger, at cyklen er den ægte disruption i storbyen - ikke en Tesla. Det kan du høre eller genhøre nu.

Medvirkende:

Horace Dediu, dataanalytiker, Asymco

Links:

Asymco http://www.asymco.com/

Techfestival http://techfestival.co/

På Techtopia Backstage diskuteres bl.a. el-cykler
https://www.facebook.com/groups/TechtopiaBackstage/

Næste episode af Techtopia kommer mandag den 6. august

Fik du ikke hørt de første episoder af Techtopia, så ligger de her:

Kom gerne med dine bud på, hvilke emner Techtopia skal tage op . Klik her.

luk
close