19-08-2018 19:36:50

TEKDEB er det korte navn for 'teknologiudviklingsdebatkonference', og her tager vi debatten om fremtiden til nye højder. TEKDEB blev afholdt d. 27. februar 2017 og vi glæder os til at gentage successen!

Henrik Chulu

Man kan ikke løse politiske problemer med teknologiske midler!
7. jan. 2016 Af: Pernille Dolin
Henrik Chulu
Henrik Chulu

I en verden præget af teknologisk forstyrrelse kan det være svært at orientere sig politisk og få greb om de grundlæggende samfundsforandringer, der finder sted. Og med et ensidigt fokus på det teknologiske aspekt af innovation glemmer man, at teknologi også bliver formet af den politiske virkelighed, som den både underminerer og understøtter.

Fremskridtstro og teknologioptimisme skygger for, at de fremspirende tendenser, som former den fremtid, vi allerede befinder os i begyndelsen af, ikke kun har tilstræbte konsekvenser, men også utilsigtede bivirkninger, som vi ikke nødvendigvis kan forudsige.

Men teknologiudviklingens retning er langt fra givet på forhånd. Den er påvirkelig gennem politik og kultur. Det er altså muligt at bygge den fremtid, vi gerne vil leve i, og ikke blot acceptere en teknologisk virkelighed, andre har bygget for os.

Læs mere om og af Henrik Chulu her: http://frikultur.dk/.

luk
close