19-08-2018 17:14:53

TEKDEB er det korte navn for 'teknologiudviklingsdebatkonference', og her tager vi debatten om fremtiden til nye højder. TEKDEB blev afholdt d. 27. februar 2017 og vi glæder os til at gentage successen!

Temaer og dilemmaer

Teknologien bliver taget for givet. Men er det rimeligt, rigtigt og fornuftigt? Hvem siger det? Og hvorfor?
Af: Tekdeb

På TEKDEB17 vil vi overordnet dykke ned i to temaer: AI og kollaborative strategier for teknologi- og samfundsudvikling. Lyder det overordnet? Det er det, men vi lover at skærpe vinkler, tonen og debatten.

Med AI er det lidt ligesom med vejret: Alle taler om det, men når det kommer til stykket, hvem gør så noget ved det? Hvad kan AI - i dag, i morgen, næste år? Teknologien udvikler sig eksplosivt, eksponentielt og ekstremt, er der mange der hævder, og vi kan alle finde mange eksempler på at det er rigtigt. Men i det samlede billede? Er der flere retninger, er der nogen der har mere ret end andre, og taler vi om det samme når vi siger 'AI'?

Problemer er der nok af - nogle af dem er så store, at ingen alene ser ud til at komme på en løsning. Lad os debattere kollaborative strategier for problemløsning og teknologiudvikling. Sammen kan vi! Men hvem ejer det så? Hvem bestemmer? Hvilke modeller skal vi udvikle for samarbejder og udvikling af forretninger såvel som samfundet?

Her er lidt at gå i krig med:

  • Alle taler om den eksponentielle udvikling som en given ting … Men hvad har de givet os andet end en chip i armen så man låse sin hoveddør op?
  • Teknologien er ikke god eller ond, det er alene anvendelserne der afgør det. Men hvem skal regne på det? Politikerne, ingeniørerne, AI?
  • Skal vi ikke slå pjalterne sammen? Vores kode er bedre end din og min hver for sig … men hvordan deler vi ejerskab og brugsret siden?
  • Man taler om de syv intelligenser – og så den kunstige … Er AI den ottende, eller hvordan ser det ud med emotionerne, den sociale forståëlse eller …
  • De gamle romere havde slaverne – vi får de automatiserede systemer … eller bliver det omvendt?
  • Hvad er det vi selv vil leve af, når AI overtager arbejdet?
  • Når robotterne og de automatiserede systemer overtager alle de kedelige jobs, hvordan vil vi så tjene vores løn? Hvad vil vi lave eller leve af?
luk
close